Faircasso

"Ik maakte mij zorgen over de IT-verhuizing, maar van de ene op de andere dag was de hele verhuizing voor elkaar. Alles werkte weer, maar dan ook nog sneller en beter beveiligd!"

Jaime Jorba Bos
De opdracht

In mei 2017 is Faircasso verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Schiedamsedijk in Rotterdam. Hiervoor ging het bedrijf op zoek naar een nieuwe IT-partner voor de kantoorautomatisering. Sindsdien is Intermax leverancier voor Faircasso.

Vier jaar geleden zijn Jeroen van Amerongen en Jaime Jorba Bos gestart met sociaal incassobureau Faircasso. Ze bedachten een nieuw incassoconcept, waarbij enerzijds onbetaalde rekeningen op een vriendelijke en oplossingsgerichte manier worden geïncasseerd en tegelijkertijd mensen met schulden worden geholpen. Een onlogische combinatie? Het tegendeel blijkt waar, want naast sociaal resultaat zijn de incassoresultaten beter dan de ‘ouderwetse’ en ‘harde’ methode.

Faircasso is het eerste incassobureau in Nederland dat opereert vanuit een stichting waarbij winst 100% terugvloeit naar sociaal incasseren en schuldhulpverlening. Alle 24 medewerkers zijn naast hun functie bij Faircasso ook als vrijwilliger actief als Budgetmaatje of schuldhulpverlener.

Om te voorkomen dat opdrachtgevers afscheid moeten nemen van klanten met betalingsproblemen biedt Faircasso oplossingen zoals het debiteurenbezoek, de debiteurencall en mediation. Iedere maand worden enkele duizenden mensen en bedrijven bezocht of gebeld, waarbij altijd samen naar een oplossing wordt gezocht.

De voordelen voor Faircasso
  • Transparant inzicht in de IT-kosten voor Faircasso.
  • Geen hoge startinvesteringen.
  • Continuïteit: De werkprocessen worden door Intermax gewaarborgd, waardoor Faircasso zich kan richten op de eigen core business.
  • Beveiliging van de precaire data van Faircasso: Intermax heeft alle maatregelen ingeregeld om dit op een zo hoog mogelijk niveau toe te passen. We garanderen dit door middel van onze ISO 27001 certificering en onze ISAE 3402 type II verklaring.