Intermax 3e op de lijst van Best Workplaces 2017

20 maart 2017
Intermax redactie

Rotterdam, 22 maart 2017Intermax Cloudsourcing heeft de 3e plaats op de lijst van Best Workplaces 2017 van Nederland behaald. Deze lijst is samengesteld op basis van onafhankelijk empirisch onderzoek van Great Place to Work®. Jaarlijks ontvangen de hoogst scorende organisaties de onderscheiding voor Best Workplace. Afgelopen dinsdag werd tijdens een feestelijk gala de ranking van 2017 voor Nederland bekend gemaakt. Naast het bemachtigen van de derde plek ontving Intermax ook een Special Award voor het onderdeel Vieren. 

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid (in de vorm van een Culture Audit) wordt de lijst van Best Workplaces bepaald. Alleen organisaties die op beide onderdelen de minimum score behalen mogen een jaar lang de Best Workplace titel voeren.

Intermax scoorde op alle gemeten dimensies (geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap) meer dan 90%. Daarmee stijgen ze ver boven het gemiddelde van de andere bedrijven die zichzelf Best Workplace mogen noemen. Het gemiddelde van de positieve antwoorden op alle stellingen, lag bij Intermax op 93%. Het landelijke Best Workplace gemiddelde is 82%. Op de stelling ‘Alles overziend, vind ik ons bedrijf een echte Great Workplace’ antwoordden 97% van de medewerkers positief.

Naast deze prachtige scores en de bijbehorende derde plek mocht Intermax ook een Special Award voor het onderdeel Vieren in ontvangst nemen. Great Place to Work® Nederland roemde daarbij de instelling dat er bij Intermax maar een klein excuus nodig is om iets te vieren. Concreter werd onder andere benoemd hoe Intermax de recente verhuizing invulde voor de medewerkers, en hoe er wordt stilgestaan bij bijzondere momenten, zowel op het werk als in het privéleven van medewerkers.

Trots

Ludo Baauw, algemeen directeur Intermax: “We zijn heel trots op de scores die we dit jaar weer hebben behaald, én op de Special Award! Het afgelopen jaar zijn we fors gegroeid, in alle opzichten. Daarnaast zijn we ook nog eens verhuisd. De uitdaging om de hoge scores vast te houden, was daarom groot. We vinden het heel belangrijk onze sterke bedrijfscultuur en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers optimaal te houden. Mede daarom vragen we GPTW ook dit jaar of we op de goede weg zitten. We nemen de verbeterpunten uit de resultaten zeer serieus, en we zijn direct aan de slag gegaan met de suggesties en opmerkingen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de collega’s, we willen ervoor zorgen dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daardoor kunnen wij het gaafste cloudbedrijf van Nederland zijn.”

René Brouwers, directeur van Great Place to Work Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn."