‘Intermax steunt en vindt de hackers van morgen’

06 september 2017
Intermax redactie

In Rotterdam is onlangs de Cyberwerkplaats van start gegaan met Intermax Cloudsourcing als trotse partner. Op deze werkplaats worden jongeren op weg geholpen bij een carrière als ethisch hacker of programmeur. Dit sluit perfect aan op één van de kernwaarden binnen Intermax: nieuwsgierigheid. Zo hebben we al een aantal techneuten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hierbij kijken we niet of de jongeren beschikken over een diploma, we kijken naar het talent en de inzicht in techniek.

De Cyberwerkplaats, naar goed voorbeeld van het succesvolle Franse initiatief ‘École 42’, is in het leven geroepen om digitale ‘hangjongeren’ een toekomst te bieden. Er zijn al wel mbo-, hbo- en wo-studies die opleiden tot cyberspecialist, maar komen sommige jongeren daar nooit terecht omdat ze hun school niet afmaken. Op de Cyberwerkplaats worden jongere hedendaagse vaardigheden bijgebracht. Zoals het leren hacken van apparaten die verbonden zijn met het internet en het vinden van lekken op een website.

Voor de pilotweek meldden zich ruim tweehonderd jongeren aan. Uit deze groep werden negen leerlingen geselecteerd die les krijgen van verschillende deskundigen. Over privacyrecht, maar ook over ‘ethisch’ hacken (inbreken in computersystemen om organisaties te helpen zichzelf beter te beschermen). En ze volgen een speciale ‘cybersecuritystage’, bijvoorbeeld bij het Havenbedrijf Rotterdam. De Cyberwerkplaats ontvangt geen subsidie, maar krijgt wel geld van het bedrijfsleven.

Intermax kijkt met veel plezier terug op de pilotweek van de Cyberwerkplaats. Ludo Baauw, CEO van Intermax: “We vinden het altijd leuk om dit soort initiatieven te steunen. Zeker als het om het stimuleren van jonge mensen gaat. Daarnaast zijn wij voortdurend op zoek naar nieuw talent binnen onze branche en dit is de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen”.

Cyberwerkplaats in de media:
NRC – “Ik wil de wereld veiliger maken”

Op zoek naar een baan in de IT? Bezoek dan onze Werken bij.