Manifest Vrije Zones uitgereikt aan bestuurders Rotterdams onderwijs

16 juli 2020
Intermax redactie

Gisteren werd het manifest "Vrije Zones: manifest voor toekomstbestendig economisch beroepsonderwijs in Rotterdam.” overhandigd aan bestuurders van Albeda, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool InHolland en Zadkine. In dit manifest over het economisch beroepsonderwijs in Rotterdam staan 5 actuele uitdagingen en 7 samenhangende oplossingen die moeten zorgen voor een meebewegend en zichzelf ontwikkelend systeem voor het onderwijs binnen dit vakgebied op mbo's en hbo's.

De denktank pleit onder andere voor vrije zones tussen die mbo's en hbo's, tussen economische en aanpalende sectoren en tussen onderwijs en bedrijfsleven, met steeds het doel om optimale leeruitkomsten te realiseren. 

Het manifest werd opgesteld door een onafhankelijk denktank. Ludo Baauw (CEO Intermax Group) maakt deel uit van deze denktank, samen met Mai Elmar (directeur Cruise Port Rotterdam), Laamia Elyounoussi (algemeen directeur Schone Zaak), Miriam Hoekstra-van der Deen (directeur Airport Operations van Schiphol), Barbara Kathmann (wethouder Economie in Rotterdam) en Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt).

Het manifest is hier te bekijken.