Vieren!

30 maart 2017
Intermax redactie

Vorige week werden we 3e op de lijst van Best Workplaces van Nederland, een lijst die wordt samengesteld op basis van onafhankelijk empirisch onderzoek van Great Place to Work® Nederland (GPTW). Naast het bemachtigen van de derde plek ontvingen we ook een Special Award, voor het onderdeel Vieren. Met name op deze Special Award zijn we ontzettend trots. Het uitbouwen van onze sterke bedrijfscultuur en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers zijn voor ons eigenlijk het belangrijkste als bedrijf. Om te peilen hoe we hierin slagen, vragen we GPTW al 5 jaar daar onderzoek naar te doen.

Klein excuus om iets te vieren

Hoe we dat concreet doen? We hebben bij Intermax maar een klein excuus nodig om iets te vieren. Dat vinden we belangrijk, en daarom investeren we hier fors in. Dat gaat verder dan bedrijfsfeestjes, borrels of champagne wanneer we een opdracht krijgen of een ingewikkeld project opleveren. Ook het privéleven van onze medewerkers verdient bij ons bijzondere aandacht. Zo wordt het thuisfront zoveel mogelijk betrokken bij de zaken die we organiseren. Partners zijn altijd welkom bij onze events en we organiseren ieder jaar een familiedag met activiteiten voor het hele gezin. Mooie momenten vieren we het liefst met een persoonlijk cadeau. Krijgt een collega een kind, dan maakt de moeder van een andere collega bijvoorbeeld een prachtig stoeltje met daarop het ontwerp van het geboortekaartje. En natuurlijk gaan we ook met een forse afvaardiging ‘kindje kijken’!

Vieren gaat bij ons ook om waardering, en het mooie is dat je dat op allerlei manieren kunt tonen. Toen we gingen verhuizen, hebben we onze medewerkers op allerlei manieren en op diverse momenten om input gevraagd. We organiseerden een workshop ‘Hoe wil jij dat jouw nieuwe werkplek eruit ziet?’, lieten collega’s een moodboard maken en namen collega’s mee bij het shoppen voor kunst in het nieuwe kantoor. Het is immers hún werkplek, dus voorop staat dat zij het naar hun zin krijgen en zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Eigen initiatief waarderen we ook enorm. Laatst kwam er een collega die een Virtual Reality avond wilde organiseren. Dat faciliteren we graag. We stellen het kantoor beschikbaar en zorgen voor spullen, eten en drinken.

Mens achter het CV centraal

Externe erkenning voor de energie en middelen die we in onze mensen steken, is mooi. Maar uiteindelijk doen we het voor onze collega’s. Ons doel is ervoor te zorgen dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. De mens achter het CV staat hier centraal. Vaardigheden kun je leren. Wij vinden het belangrijker dat een nieuwe collega bijvoorbeeld onze nieuwsgierigheid deelt. Iemand moet eerst in het team passen. Dat soort zaken zijn niet aan te leren.

Die nieuwsgierigheid is wat ons onderscheidt van andere organisaties, net als de menselijke maat van ons bedrijf. We doen zaken met mensen, en we snappen dat die mensen soms andere zaken aan hun hoofd hebben. Collega’s zijn daarom constant op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Tegelijkertijd zijn ze zich er terdege van bewust dat wanneer zij hun werk niet goed doen, er ergens een webwinkel platligt, of - in ernstigere vorm – er in een ziekenhuis een bestraling stopt. Tegenover hun talent en die inzet is het ons doel constant een inspirerende omgeving te bieden. Dat doen we door rekening te houden met hun ontwikkeling en groei, en door ervoor te zorgen dat mensen het ‘buitengewoon’ naar hun zin hebben, op hun werk en ook privé.

Kortom, het is fantastisch dat GPTW ons - naast nuttige feedback – ook dit jaar weer heeft laten zien dat we op de goede weg zitten. Het zegt iets over het belang dat we allemaal hechten aan Intermax, en hoe we iedere dag samen weer het beste uit onszelf willen halen. Op naar volgend jaar, met hopelijk nog meer mooie gelegenheden om te vieren!