Intermax sponsort E-rally 2016

25 januari 2016

De geblokte vlaggen voor de derde editie van de E-rally wapperen in de wind, gereed om het startsein af te geven voor de toertocht van ongeveer 200 kilometer voor elektrische auto’s die ook dit jaar weer wordt gereden. De start vindt dit jaar plaats in Zwolle, en er wordt gefinisht in Amsterdam.

Net als vorig jaar sponsort Intermax ook deze editie van de E-rally, die wederom wordt georganiseerd door de Stichting E-Rally, dat het stimuleren van het rijden met elektrische auto’s als doel heeft. Bij de vorige editie van de rally in 2015 gingen meer dan 100 equipes in elektrische auto’s de uitdaging aan om over een parcours van 200 kilometer hun behendigheid en efficiencyvaardigheden met elkaar te meten.

Elektrisch rijden neemt nog altijd toe, zowel in het bedrijfsleven als in particulier gebruik. Volgens de laatste cijfers van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) uit november 2015 reden er iets meer dan 70.000 geregistreerde elektrische voertuigen in Nederland. Tel je daarbij de bromfietsen, brommobielen en snorfietsen op dan kom je boven de 100.000 voertuigen.

Ludo Baauw, directeur Strategie & Innovatie bij Intermax: “We sponsoren met veel plezier ook deze editie van de E-rally. Nieuwsgierigheid en innovatie hebben we bij Intermax zeer hoog in het vaandel, en daarom ondersteunen we dit soort inspirerende initiatieven van harte. Bovendien maken we de wereld graag een beetje groener, dus we vestigen graag de aandacht op de milieuvriendelijke aspecten van het elektrisch rijden. En verder zijn we gewoon ontzettende Tesla-fans, dat helpt natuurlijk ook!”

Ook dit jaar gaan de opbrengsten van de E-rally volledig naar JustDiggit, dat als doel heeft de wereld te betrekken bij de strijd tegen woestijnvorming en klimaatverandering en daarbij onder andere grootschalige vergroeningsprojecten in gang zet.

Intermax Redactie