Intermax wederom 2e op lijst van Best Workplaces

23 maart 2016

Rotterdam, 22 maart 2016 – Intermax heeft dit jaar wederom de 2e plaats verworven op de lijst van Best Workplaces van Nederland. De lijst van Best Workplaces is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work® Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland. Vanavond werd de lijst voor 2016 bekend gemaakt tijdens een feestelijke ceremonie in de Philharmonie in Haarlem.

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald. Intermax scoorde maximaal op de terreinen inspireren, werven, vieren, delen en zorgen: balans vinden. Onder andere de manier waarop nieuwe collega’s worden verwelkomd en de manier waarop medewerkers invloed kunnen uitoefenen op hun werkomgeving werden geprezen.

John T. Knieriem, algemeen directeur Intermax: “Deze uitverkiezing is het resultaat van een wederzijdse inspanning van werkgever en werknemers, en daar zijn we trots op. Het zegt namelijk iets over het belang dat we hechten aan ons bedrijf, de plaats die het inneemt in ons bestaan, en hoe we er met z’n allen letterlijk het beste van willen maken. Je moet het in de eerste plaats toch met elkaar doen, en het is prettig als dat op een constructieve, aangename, en vooruitstrevende manier gebeurt.”

Caroline Mullers, senior consultant Great Place to Work Nederland: “De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn!”

Mullers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling te maken krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid. Het onderzoek is empirisch onderbouwd en praktisch toepasbaar.”

Bekijk hier ons videoverslag van de uitreiking:

Intermax Redactie