Oplossingen

HiX Chipsoft Hosting

Intermax is een van de marktleiders voor het implementeren en beheren van HiX, het Chipsoft Zorgportaal. Voor een groot aantal ziekenhuizen, waaronder Haga Ziekenhuis, Reinier de Graaf Ziekenhuis en Maxima Medisch Centrum, verzorgen wij het volledig beheer op de technische infrastructuur, zowel binnen het ziekenhuis als in onze eigen cloud. Ook ziekenhuizen die het portaal in eigen beheer houden vliegen regelmatig onze experts in als zij (of hun huidige leverancier) er niet uit komen. Intermax realiseert de hoogst mogelijke beschikbaarheid voor u en is gespecialiseerd in het beheer, onderhoud en monitoring van Chipsoft HiX omgevingen.

Het volledig geïntegreerde ZIS/EPD HiX van ChipSoft, voor zowel zelfstandige als samenwerkende zorginstellingen, is een totaaloplossing voor dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Op die manier zorgt ChipSoft HiX voor een optimale ondersteuning van het werkproces van zorgprofessionals en administratief medewerkers. De beschikbaarheid van HiX is cruciaal voor de continuïteit van de zorginstelling.

Waarom Chipsoft HiX van Intermax?

De ChipSoft HiX omgeving is complex. Het beheer en onderhoud vraagt veel expertise op het gebied van connectiviteit, security patching, beveiliging, back up en monitoring. Intermax is gespecialiseerd en ervaren in het managed hosten, beheren, monitoren en onderhouden van HiX omgevingen, zowel on premise als in een extern datacenter.

Beheer en onderhoud Microsoft SharePoint Klantportaal

Het HiX Zorgportaal gebruikt Microsoft SharePoint als portaal platform. Het beheer en onderhoud van SharePoint is een specialisme op zich. Intermax heeft deze expertise en levert diensten voor het beheer en de monitoring van Microsoft SharePoint omgevingen.

Over Chipsoft CS-Zorgportaal

Het ChipSoft Zorgportaal is de applicatie die het mogelijk maakt om informatie te delen, in te voeren en te tonen vanuit EZIS/HiX (via een veilig webportaal). Met CS-Zorgportaal krijgen zowel geautoriseerde derde partijen in de zorgketen als de patiënten toegang tot de benodigde informatie.

Intermax levert ondersteuning voor de toepassing van het CS-Zorgportaal, ‘on premise’ als in onze Nederlandse, (geo)redundante datacenters. Hosting bij Intermax betekent een veilig, hoog beschikbaar platform zonder zorgen.

(Read only) logship server

Noodsituaties kunnen altijd optreden en dan is het belangrijk toegang tot de omgeving te behouden. Intermax beschikt over verschillende redundant uitgevoerde datacenters, geografisch verspreid over Nederland. Om de beschikbaarheid en continuïteit van het EPD/ZIS, van cruciaal belang voor de zorginstelling, te waarborgen, richt Intermax externe logship server uitwijkfaciliteiten in. Zo kunt u ook bij calamiteiten blijven beschikken over essentiële data.

De logship server (read only wanneer dat gewenst is) synchroniseert de productieomgeving continu op de uitwijklocatie. Zo blijft de meest recente informatie beschikbaar, ook als de interne fall back omgeving uitgevallen is. Met behulp van voorgedefinieerde werkstations, die een aparte stroomvoorziening hebben, kan er binnen een paar minuten weer doorgewerkt worden. Vanzelfsprekend voldoet de externe omgeving aan beveiligingseisen. Een remote cliënt wordt conform de ChipSoft specificaties ingericht op een externe locatie.