Oplossingen

Managed Private Cloud

Intermax levert managed private cloud oplossingen om maximale veiligheid, gegarandeerde uptime en absolute compliancy te realiseren. Onze oplossingen zijn altijd afgestemd op uw specifieke situatie en voorzien van optimale ondersteuning. We verzorgen voor u het beheer en de monitoring van alle diensten – volledig cross cloud – en garanderen daarbij 24 uur per dag en 7 dagen per week de beste dienstverlening. Mede dankzij onze Service Level Agreements weet u exact wat u van ons kunt verwachten.

Managed Private Cloud

De keuze voor een managed private cloud is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Enkel bij het hosten van zeer specifieke privacy- of compliancy gevoelige informatie of non-cloud applicaties is de keuze voor een private cloud oplossing een logische. Regelgeving blijkt een belangrijk aandachtspunt in deze context. Public cloud providers kunnen vaak niet aan de (voor private cloud noodzakelijke) regelgeving voldoen of garanderen dat data wordt verwerkt in het land waarin dat mag. Tegelijkertijd is de geografische redundantie, oftewel de mogelijkheid gegevens in meerdere zones te plaatsen om zo downtime te voorkomen, één van de sterkste punten van de public cloud.

Het is belangrijk een goede balans te vinden tussen private, hybrid of public cloud en dat deze balans ook specifiek wordt afgestemd op uw eigen situatie, eisen en wensen. Intermax ondersteunt u in deze keuzes. Onderstaand overzicht kan u alvast helpen bij een eventuele bepaling van wat u denkt nodig te hebben.

Waarvoor is een Managed Private Cloud bij uitstek geschikt:

  • Elektronische Patiënten-/Cliëntendossiers
  • Applicaties die specifieke hardware nodig hebben
  • Virtuele desktops en kantoorautomatisering
  • Applicaties met voorspelbare belasting
  • Applicaties die gegarandeerde snelheid nodig hebben
  • Applicaties die een specifieke onderliggende softwarestack nodig hebben
  • Apps voor medische devices
  • Applicaties die geen cloudlicenties toelaten of te duur worden om te licenseren (denk aan Oracle)
  • Applicaties en platformen die een hoge security en uptime nodig hebben of onder bepaalde regelgeving vallen

De Intermax Cloud

De Intermax Cloud, waarop de managed private cloud draait, is een redundant uitgevoerd platform, dat over 2 van onze 4 geografisch gescheiden data is ingericht. We werken hiervoor met betrouwbare HP apparatuur voor snelle – en ook weer volledig geografisch verspreide – opslag van kritische data. De centrale infrastructuur en servers zijn volgens het N+1 principe opgezet. Dit betekent dat er altijd overcapaciteit aanwezig is, om onverhoopte storingen op te vangen of om snel extra capaciteit te kunnen leveren. Dit gebeurt volledig automatisch. Door middel van intelligente software wordt een ongeëvenaarde stabiliteit gerealiseerd. Wij streven met deze techniek naar een uptime van 100% voor de centrale infrastructuur, en hebben deze het afgelopen jaar ook daadwerkelijk gerealiseerd.

De voordelen van de Intermax Cloud voor u

Schaalbaar: (Tijdelijk) extra kracht toevoegen kan eenvoudig en snel. Onze managed Private Clouds kennen geen overboeking en hebben een ongeëvenaarde stabiliteit.

Snel: Simpel en snel nieuwe omgevingen opzetten, zonder rekening te houden met de levertijden van hardware. Ook zijn virtuele servers eenvoudig sneller te maken, zonder dat de hardwareconfiguratie gewijzigd hoeft te worden. Al onze servers zijn al geoptimaliseerd, zodat de configuratie razendsnel kan worden uitgerold.

Flexibel: Speel altijd makkelijk in op uw huidige situatie: geheugenupgrades en processoruitbreidingen zijn snel en simpel te realiseren (ook tijdelijk!), en u hoeft geen rekening te houden met ingewikkelde en risicovolle migratiepaden.

Stabiel: De Intermax Cloud is een zeer redundant uitgevoerd platform, verspreid over meerdere datacentra. Dankzij intelligente VMware software realiseren we een ongeëvenaarde stabiliteit, en streven we naar een uptime van 100%.

Kostenbesparing: U betaalt alleen wat u gebruikt en bespaart op hardware, stroom, (server)ruimte en licenties. Doordat we officieel VMware Service Provider zijn, kunnen we u virtuele omgevingen aanbieden tegen een zeer scherp tarief en zonder eenmalige investeringen.

Veilig: Met technieken van marktleiders als Fortinet, VMware en HP worden uw bedrijfskritische gegevens, sites en applicaties optimaal beschermd. Aangevuld met onze Guardian360 Security Scanning en de 24×7 diensten van het Intermax Security Operations Center leveren wij de veiligste servers van Nederland.