Oplossingen

Managed Public Cloud

Het aanbod cloudoplossingen is enorm. Wat zijn de verschillen? Welke cloud kiest u? Intermax helpt u graag bij deze vragen. We leveren kennis en support om uw applicaties veilig en snel in de public cloud te brengen, inclusief naadloze migratie en de benodigde beveiliging. Wij leveren u de managed public cloud waarmee u veilig en snel aan de slag kunt.

Het verschil tussen de verschillende clouds is vrij eenvoudig; staat de IT-capaciteit volledig bij uzelf, dan hebben we over een private ‘on premise’ cloud. Staat de capaciteit ergens anders, bijvoorbeeld bij Intermax, dan gaat het om een managed private cloud. Staan uw applicaties volledig op een platform als Microsoft Azure of AWS, dan staat het in de public cloud. In het geval van een combinatie spreken we van een hybrid cloud constructie. Deze past Intermax regelmatig toe, onder andere met betrouwbare managed virtual servercapaciteit uit de Intermax Cloud, aangevuld met capaciteit van Azure voor wereldwijde dekking en lage latency.

Wanneer gebruik ik een public cloud?

Dat hangt altijd af van uw eigen situatie. Over het algemeen is een managed public cloud oplossing geschikt voor:

 • Software-as-a-Service die niet-medische data verwerkt
 • Applicaties met onvoorspelbare belasting
 • Tijdelijke platformen en applicaties
 • Development- en testplatformen
 • Specifiek voor de cloud ontworpen applicaties
 • Applicaties onder beperkte regelgeving

Tegelijkertijd is de geografische redundantie, oftewel de mogelijkheid gegevens in meerdere zones te plaatsen om zo downtime te voorkomen, één van de sterkste punten van de public cloud. Het is belangrijk hier een goede balans in te vinden, die specifiek wordt afgestemd op uw eigen situatie, eisen en wensen.

Managed Public Cloud afnemen

De public cloud heeft dus zeker voordelen, maar het kan soms lastig zijn deze te integreren en beheren. Ook zijn de kosten van de public cloud soms onvoorspelbaar en door de algemene beschikbaarheid is er kans op ‘shadow IT’: capaciteit die zich onttrekt aan goed toezicht en beheer. Een risico op datalekken en hoge kosten dus! Een goede cloudarchitectuur met gedegen beheer en regie is essentieel. Tegelijkertijd blijven bereikbaarheid, specialistische 24×7 support en beveiliging belangrijk. Intermax helpt u de juiste keuzes te maken, gericht op uw specifieke situatie. We kunnen uw cloudarchitectuur ontwikkelen, opzetten en beveiligen. Uw eisen voor de omgeving zijn leidend voor de architectuur. Dit is wat wij u bieden met onze managed public cloud oplossing.

Ons doel is altijd ervoor te zorgen dat u zich kunt richten op waar u het beste in bent: uw eigen businessproces. We verzorgen voor u het beheer en de monitoring van alle diensten, volledig cross cloud. Mede dankzij onze Service Level Agreements weet u exact wat u van ons kunt verwachten.

De voordelen van de Intermax Managed Public Cloud:

 • Optimale flexibiliteit, u kunt elke dag opzeggen of capaciteit tijdelijk bij laten schakelen
 • Eenvoudig schaalbaar (binnen enkele minuten)
 • Wereldwijd bereikbaar, zonder vertraging en met lage latency
 • U betaalt alleen wat u werkelijk gebruikt en dat zorgt voor voorspelbare kosten

Wij werken samen met de volgende public cloud providers:

 • Amazon AWS
 • Microsoft Azure
 • IBM Cloud

Dat betekent dat u voor uw IT-platform één aanspreekpunt heeft: Intermax!