Oplossingen

Online werkplekken

Met de online werkplekken van Intermax zorgt u ervoor dat uw medewerkers altijd, overal en met ieder device toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk of de belangrijkste bedrijfsapplicaties. De cloudspecialisten van Intermax ondersteunen en adviseren uw organisatie in de transitie naar de cloud. Wij migreren, implementeren en beheren uw online applicaties zodat u zich bezig kan houden met uw core business.

Managed Hosted Desktop

Intermax zet voor uw medewerkers Desktop-as-a-Service in om hen een werkplek te bieden die krachtig presteert, centraal kan worden beheerd en die schaalbaar en flexibel is. Dat levert u onder andere flexibilisering in kosten en een hogere beschikbaarheid op. Het hart van de online werkplekken wordt gevormd door het Server Based Computing (SBC) platform. Dit platform op basis van Citrix Xenapp bevat de centrale werkplek-infrastructuur voor uw organisatie.

Citrix XenApp & Microsoft App-V

Intermax biedt werkplek-infrastructuren op basis van Citrix XenApp en Microsoft App-V. Een eindgebruiker maakt hierbij verbinding met de centrale desktopomgeving (SBC) bij Intermax en kan vervolgens binnen een gepersonaliseerde sessie de beschikbare applicaties starten.

Onlosmakelijk verbonden met de Citrix XenApp oplossing is het virtualiseren en beschikbaar stellen van diverse applicaties door middel van software packaging: Microsoft App-V. Middels App-V is het mogelijk om applicaties beschikbaar te stellen op het XenApp platform. Daarnaast zorgt de virtualisatie van de applicatie met App-V ervoor dat deze op één plaats beheerd en onderhouden kan worden. Dit maakt het sneller en eenvoudiger om nieuwe applicaties of nieuwe versies van applicaties beschikbaar te stellen aan de eindgebruikers.

Microsoft App-V virtualiseert de applicaties en scheidt deze hiermee van het operating system van het XenApp platform. De Microsoft App-V cliënt vormt hiermee als het ware een abstractielaag tussen de applicatie en het Microsoft Windows operating system. Dit zorgt voor stabiele applicaties en tegelijkertijd ook voor een stabielere XenApp infrastructuur.

De voordelen van de online werkplekken van Intermax

  • Schaalbaar: (Tijdelijk) extra kracht toevoegen kan eenvoudig, flexibel en snel.
  • Performance: De hoge performance zorgt voor een vloeiende en rijke gebruikerservaring.
  • Kostenefficiënt: U betaalt nooit teveel. De afname van licenties kan per maand worden gewijzigd.
  • Cross device en toegang via browser: altijd en overal via ieder device toegang tot de werkplek omgeving.
  • Beheersbaar: Aanpassingen en updates doet u eenvoudig en geruisloos dankzij de centrale beheer mogelijkheid.
  • Dynamische resource-spreiding voorkomt dat een enkele server te zwaar belast wordt en het zorgt voor een gelijke verdeling van de beschikbare resources.
  • Remote Applicatie én Remote Desktop oplossing in één: eindgebruikers krijgen toegang tot zowel volledige remote desktops als tot losse desktop applicaties. Beiden kunnen eenvoudig via een browser (webportaal) of via een cliënt benaderd worden.
  • Naadloze integratie cloud en on-premise applicaties.