Oplossingen

Online werkplekken zorginstellingen

Het is cruciaal dat uw medewerkers altijd en overal optimaal kunnen werken. Dat moet ook veilig gebeuren, met de meest betrouwbare technieken. Online werkplekken zijn ook in de zorg steeds belangrijker aan het worden. Juist in de zorg is daarbij beveiliging, vanwege de persoonsgevoelige informatie, ontzettend belangrijk. Intermax zorgt voor een veilige, schaalbare en robuuste desktopomgeving, die waar dan ook ter wereld toegankelijk is voor uw mensen.

Veilige online werkplekken met de beste techniek

Dé oplossing voor een veilige, schaalbare en robuuste online werkplek voor de zorg is volgens ons Microsoft Windows Server 2012 Remote Desktop Services (RDS). Hierbij maken we gebruik van meerdere Servers, zodat gebruikers altijd voldoende capaciteit hebben. Een eindgebruiker kan verbinding maken met de online werkomgeving bij Intermax en vervolgens binnen een gepersonaliseerde sessie de beschikbare applicaties starten. Deze servers worden door middel van de RDS connection broker als een enkele omgeving ontsloten richting de eindgebruikers. Op deze manier kan er dynamisch en snel geschaald worden zonder dat de eindgebruiker last heeft van onderbrekingen of configuratieaanpassingen.

De voordelen van Online werkplekken in de zorg

  • Schaalbaarheid: (Tijdelijk) extra kracht toevoegen kan eenvoudig en snel.
  • Hoge performance: De hoge performance voor alle gebruikers zorgt voor een vloeiende gebruikerservaring.
  • Kostenefficiënt: Licentiekosten worden per gebruiker berekend. U betaalt dus nooit teveel. De afname van licenties kan per maand worden gewijzigd.
  • Toegang via elk apparaat: Maak gebruik van dezelfde desktop op de PC, Mac OSX, iPad, iPhone, Android of Windows Phone. Zo heb je altijd en overal toegang tot uw online werkplek dankzij de nieuwe cross device cliënt mogelijkheden.

Technische voordelen van de online werkplek oplossingen van Intermax

  • Eenvoudig beheersbaar: Aanpassingen en updates in de RDS-omgeving doet u eenvoudig en geruisloos dankzij de centrale beheermogelijkheid. Dankzij Group Policies zijn nieuwe (applicatie) settings eenvoudig te distribueren.
  • Dynamische resourcespreiding: Door gebruik te maken van de connection broker worden nieuwe sessies verdeeld onder de beschikbare RDS servers. Dit voorkomt dat een enkele server te zwaar belast wordt en zorgt voor een gelijke verdeling van de beschikbare resources.
  • Centrale gebruikersprofielen: Dankzij de onderliggende Hyper-V technologie wordt er voor gebruikersprofielen gebruik gemaakt van een User Profile Disk. Deze virtuele schijf wordt tijdens het inloggen gekoppeld aan de desbetreffende RDS server. Dit maakt het mogelijk om naadloos te schakelen tussen de beschikbare RDS servers.
  • Remote Applicatie én Remote Desktop oplossing in één: door gebruik te maken van meerdere Remote Desktop servers en Remote App servers hebben eindgebruikers toegang tot zowel volledige remote desktops als tot losse desktop applicaties. Beiden kunnen eenvoudig via een browser (webportaal) of via een RDP cliënt benaderd worden.
  • Naadloze integratie met Microsoft App-V: met de Microsoft App-V wordt een naadloze integratie tussen App-V apps en de RDS gerealiseerd. Hierdoor kunnen ook oudere applicaties gebruikt worden op de RDS desktop.

Doordat onze online werkplekken voor de zorg worden opgebouwd op de Intermax VMware Cloud maakt de gehele omgeving direct gebruik van de high availability voordelen van deze omgeving. Het resultaat: een zeer hoge beschikbaarheid en een ingebouwde uitwijkmogelijkheid.