Oplossingen

Security monitoring

Met security monitoring inzicht in de performance van uw servers

Intermax biedt een uitgebreid monitoringpakket aan. Hiermee houden we uw systemen en applicaties 24x7 in de gaten. We monitoren zelfs meer dan de garanties die we u geven, en zorgen er zo voor dat u altijd bereikbaar bent. Zijn er afwijkingen, dan komen wij in actie.

In het geval van een afwijking vindt er onderzoek plaats door het 24x7 incidententeam van Intermax. Zij lossen het probleem zo ver mogelijk op, ook als het gaat om een onderdeel waar geen garantie op afgegeven is. De Security Monitoring van Intermax geeft uw organisatie een veilige ICT infrastructuur.

Het monitoringssysteem

Het monitoringsysteem van Intermax geeft inzicht in de performance en capaciteit van alle servers die wij onder beheer hebben. Ook kan het systeem grafische informatie verschaffen over de status van tientallen onderdelen van een server of platform. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bandbreedtegebruik, load (CPU, geheugen), aantal queries per seconde, diskgebruik etc.

Voor de 24x7 monitoring met SMS en mail alerting maken we gebruik van verschillende tools, die speciaal zijn ontwikkeld om (vele verschillende componenten van) systemen op afstand in de gaten te houden. Eventuele overbelasting, vollopende disken en andere zaken kunnen op deze manier voortijdig worden gesignaleerd.

Klantenportaal

Daarnaast maakt Intermax gebruik van een extern systeem dat de security monitoring tools server weer in de gaten houdt. Dit is om te voorkomen dat bij uitval van de monitoring tools server geen alarmering meer plaats vindt. Ook worden 2x per dag testberichten verzonden per SMS om deze verzending te waarborgen.

Intermax stelt daarnaast een uitgebreid klantenportaal beschikbaar aan haar klanten. Via dit portaal is de status van uw platform te bekijken en vindt u naast overzichten van uw systemen ook informatie over tickets, openstaande tegoeden (in het geval van een Intermax strippenkaart) en factuurinformatie.