Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Intermax publiceert MVO-zelfverklaring volgens ISO 26000 bij NEN

Intermax heeft onlangs de MVO-zelfverklaring volgens ISO 26000 gepubliceerd bij NEN. In deze verklaring beschrijven we hoe we duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) implementeren en uitvoeren in onze dagelijkse bedrijfsvoering. We stelden deze verklaring op volgens de hoogste transparantietrede (3).  

ISO 26000 is een internationale ISO-norm die zich richt op MVO. Deze norm kan gebruikt worden door bedrijven als kapstok of handvat voor het opstellen van een MVO-beleid en zo een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling.

Onderbouwing en uitwerking van gemaakte keuzes
In deze verklaring geven we een onderbouwing en uitwerking van de onze gemaakte keuzes ten aanzien van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op de volgende gebieden:

  1. Onderschrijven en toepassen van de zeven principes van MVO.
  2. Identificeren en betrekken van stakeholders.
  3. De zeven MVO-kernthema’s en 37 MVO-onderwerpen.
  4. Integratie van maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen de organisatie.

CEO Ludo Baauw: "Intermax is op vele fronten actief om een professionele, betrouwbare en vooral ook duurzame dienstverlener te zijn op het gebied van Cloud Services voor vitale sectoren, overheden en gezondheidszorg. De diensten die Intermax biedt zijn gericht op beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Bij dit alles trachten we zo maatschappelijk verantwoord en duurzaam mogelijk te werken. Door deze verklaring op te stellen volgens de hoogste transparantietrede geven we onze klanten en andere stakeholders optimaal inzicht in onze prestaties en ambities op dit gebied; iets wat mooi aansluit op transparantie als één van onze drie kernwaardes."  

Meest gecertificeerde managed servicesbedrijf
Naast deze nieuwe MVO-zelfverklaring is Intermax in het bezit van de ISO 20000, ISO 27001, ISO 14001, ISO 9001 en NEN 7510 certificaten. Ook beschikt het bedrijf over een ISAE 3402 type II, SOC2 en de DigiD TPM verklaring. Het volledige primaire proces van Intermax voldoet hiermee aan verschillende normen op het gebied van kwaliteit, milieu, beveiliging, continuïteit en betrouwbaarheid. Het bedrijf kan zich hiermee het meest gecertificeerde managed servicesbedrijf van Nederland noemen.

De volledige MVO-zelfverklaring is hier te lezen.