Onze Geschiedenis

Rotterdam, 1994. Een zweem van durf en ambitie trekt door de Kamer van Koophandel wanneer de 21-jarige Ludo Baauw het kantoorpand in het Rotterdamse WTC betreedt. Ludo is een man met een plan. Een man die wil meebouwen aan dat nieuwe fenomeen genaamd internet.

Pionieren in de Maasstad
De geboorte van Intermax is een feit en in een kantoorpandje van amper 20m2 gaat Ludo als een heuse pionier aan de slag. In de jaren die volgen, krijgt het internet een steeds prominentere plek in de samenleving. Intermax groeit soepel mee met deze ontwikkelingen, wat in 1998 leidt tot een nieuw kantoorpand in Weena-Zuid. De visie en missie van het bedrijf komen onderwijl verder tot wasdom. De Intermakkers ontdekken steeds vaker dat niet technologie het summum vormt van hun succes, maar intermenselijk contact.

Vanaf 2007 besluit Intermax zich volledig te richten op managed hosting. De focus wordt daarmee haarscherp en Intermax’ marktpositie in de zorg-, e-commerce- en overheidssector, raakt geworteld in het DNA van het bedrijf. In combinatie met een strikte inregeling en naleving van regels en procedures, levert dit de nodige successen op; als een van de eerste bedrijven in Nederland ontvangt Intermax in de daaropvolgende jaren de certificaten ISO27001, NEN7510, ISO14001, ISO9001, ISO 20000, de ISAE 3402 type II-verklaring en de DigiD TPM.

Inspelen op online veiligheid
In 2014 bedacht Ludo samen met stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) de Nationale Anti-DDoS Wasstraat, een succesvol initiatief dat digitale aanvallen afslaat. Ook wordt slim ingespeeld op de toenemende behoefte aan online veiligheid, met de lancering van Guardian360. Het bedrijf opereert onder de vleugel van Intermax en scant netwerken 24/7 op uiteenlopende veiligheidsrisico’s.

In 2016 groeit Intermax opnieuw uit zijn jasje en verhuist naar het krioelende zenuwcentrum van de Maasstad: Schouwburgplein. Deze locatie biedt nieuwe inspiratie waar Intermax met opgestroopte mouwen mee aan de slag gaat. Dit leidt tot de oprichting van het Nederlandse Forensische Incident Response (NFIR), een initiatief dat in samenwerking met Legian tot stand komt.

Globaal succes
Wanneer in 2017 het ISO20000 certificaat wordt behaald, is Intermax na bijna een kwart eeuw noeste Rotterdamse arbeid het meest veelvuldig gecertificeerde managed services-bedrijf van Nederland. Dit blijkt goede compost voor de sfeer op de werkvloer, want in 2018 wordt Intermax voor de vijfde maal achtereen uitgeroepen tot “Best Workplace”. Ook het scala aan certificeringen en verklaringen wordt uitgebreid, en wel met de SOC2 verklaring.

Vanuit het kraaiennest blijven de intermakkers zoeken naar nieuwe horizonnen. Dat levert ook internationaal successen op, want in 2018 lanceert Intermax als eerste bedrijf in Europa een geïntegreerde cybersecurityverzekering. Mocht er toch iets misgaan op het gebied van veiligheid, dan biedt deze verzekering uitkomst voor klanten. 

In 2018 werd een strategisch belang aangekondigd in Bizway, IT- en hostingspecialist uit Bodegraven. Deze ontwikkeling gaf de mogelijkheid de workload van het snelgroeiende bedrijf beter te verdelen en hielp de Intermakkers zich te focussen op waar ze goed in zijn. Ook werd de focus op gezondheidszorg versterkt – met als doel binnen deze branche marktleider te worden op het gebied van high secure cloudtechnologie. Dat Intermax niet alleen in kennis maar ook in omvang grote stappen heeft gezet, blijkt uit de opening van twee nieuwe vestigingen – in Zwolle en in Utrecht. Bovendien werd ook in thuishaven Rotterdam een extra vestiging geopend.  

In 2019 wordt een nieuwe mijlpaal groots gevierd: het 25-jarig bestaan. Er is nog steeds een duidelijke focus op organisaties voor wie de hoogste standaarden gelden op het gebied van beschikbaarheid en veiligheid van data en systemen, veelal in de zorg en financiële dienstverlening. 

Dit alles heeft gezorgd voor een Intermax Group - bestaande uit Intermax, Bizway, Guardian360, NFIR, Gridly en Guida - waar inmiddels al bijna 200 Intermakkers werkzaam zijn!