Geschiedenis

Rotterdam, 1994. Een zweem van durf en ambitie trekt door de Kamer van Koophandel wanneer de 21-jarige Ludo het kantoorpand in het Rotterdamse WTC betreedt. Ludo is een man met een plan. Een man die wil meebouwen aan dat nieuwe fenomeen genaamd internet.

Pionieren in de Maasstad
De geboorte van Intermax is een feit en in een kantoorpandje van amper 20m2 gaat Ludo als een heuse pionier aan de slag.

In de jaren die volgen, krijgt het internet een steeds prominentere plek in de samenleving. Intermax groeit soepel mee met deze ontwikkelingen, wat in 1998 leidt tot een nieuw kantoorpand in Weena-Zuid. De visie en missie van het bedrijf komen onderwijl verder tot wasdom. De intermakkers ontdekken steeds vaker dat niet technologie het summum vormt van hun succes, maar intermenselijk contact.

Vanaf 2007 besluit Intermax zich volledig te richten op managed hosting. De focus wordt daarmee haarscherp en Intermax’ marktpositie in de zorg-, e-commerce- en overheidssector, raakt geworteld in het DNA van het bedrijf. In combinatie met een strikte inregeling en naleving van regels en procedures, levert dit de nodige successen op; als een van de eerste bedrijven in Nederland ontvangt Intermax in de daaropvolgende jaren de certificaten ISO27001, NEN7510, ISO14001, ISO9001, ISO 20000, de ISAE 3402 type II-verklaring en de DigiD TPM.

Inspelen op online veiligheid
In 2014 bedacht Ludo samen met stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) de Nationale Anti-DDoS Wasstraat, een succesvol initiatief dat digitale aanvallen afslaat. Bijzonder aan de Wasstraat is dat deze gebruikt wordt door concurrerende internetproviders. Op die manier wordt er optimaal samengewerkt en hoeven bedrijven niet zelf de doorgaans peperdure anti-DDoS-apparatuur aan te schaffen.

De intermakkers spelen slim in op de toenemende behoefte aan online veiligheid en lanceren in 2015 een nieuw beveiligingsbedrijf genaamd Guardian360. Het bedrijf opereert onder de vleugel van Intermax en scant netwerken 24/7 op uiteenlopende veiligheidsrisico’s.

De intermakkers genieten van de beweeglijkheid van hun vakgebied en laten zich graag door elkaar en de buitenwereld inspireren. Intermax doet er alles aan om dit te faciliteren; zowel op kantoor als privé. Dit betaalt zich uit in de befaamde “Best Workplace”-award, een welverdiende verzilvering van de goede werksfeer bij Intermax.

In 2016 groeit Intermax opnieuw uit zijn jasje en verhuist naar het krioelende zenuwcentrum van de Maasstad: Schouwburgplein. Deze locatie biedt nieuwe inspiratie waar Intermax met opgestroopte mouwen mee aan de slag gaat. Dit leidt tot de oprichting van de Intermax Group en het Nederlandse Forensische Incident Response (NFIR), een initiatief dat in samenwerking met Legian tot stand komt.

Globaal succes
Wanneer in 2017 het ISO20000 certificaat wordt behaald, is Intermax na bijna een kwart eeuw noeste Rotterdamse arbeid het meest veelvuldig gecertificeerde managed services-bedrijf van Nederland. Dit blijkt goede compost voor de sfeer op de werkvloer, want in 2018 wordt Intermax voor de vijfde maal achtereen uitgeroepen tot “Best Workplace”. Ook het scala aan certificeringen en verklaringen wordt uitgebreid, en wel met de SOC2 verklaring.

Vanuit het kraaiennest blijven de intermakkers zoeken naar nieuwe horizonnen. Dat levert ook internationaal successen op, want in 2018 lanceert Intermax als eerste bedrijf in Europa een geïntegreerde cybersecurityverzekering. Intermax zet zich 24/7 in om voor klanten te zorgen, maar mocht er toch iets misgaan op het gebied van veiligheid, dan biedt de door Intermax gefaciliteerde cybersecurityverzekering uitkomst.

[foto: founding fathers van Intermax]