Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Alphatron Medical levert complete medische oplossingen (hard- en software) op basis van informatietechnologie die zorgmedewerkers ondersteunen bij hun dagelijks werk.

Alphatron Medical investeert voortdurend in het ontwikkelen en aanbieden van wat ze zelf ‘medische workware’ noemen; oplossingen waarmee zorgprofessionals soepel en prettig kunnen werken in het complete zorgproces. Dat zijn altijd complete oplossingen met een slimme toepassing en integratie van hard- en software; van medische werkplekken en het mobiele zorgstation AMiS tot aan routine cardiodiagnostiek, PACS (Picture Archiving and Communication System), VNA- (Vendor Neutral Achiving) en Healthcare Content Managementsystemen van JiveX. Dankzij deze innovatieve oplossingen kunnen zorgprofessionals meer tijd en aandacht geven aan diagnostiek en behandeling. Het gevolg: het zorgproces wint aan kwaliteit en de patiënttevredenheid neemt toe.

“Intermax heeft als managed services bedrijf écht kennis van het zorgproces en begrijpt daarom precies waar optimalisaties nodig zijn in de infrastructuur. Mede hierdoor hebben onze klanten vertrouwen in de combinatie van Intermax en Alphatron. Zij besteden deze diensten met een gerust hart uit!”

HARALD VERLOOP, DIRECTEUR ALPHATRON MEDICAL

Beeldmanagement

De divisie Beeldmanagement van Alphatron Medical richt zicht met name op het efficiënt opslaan én delen van beelden en gegevens zowel binnen de zorginstelling als met andere zorginstellingen. Informatie architectuur speelt hierin een grote rol. Want hoe pas je dit in binnen de workflow van zorgprofessionals? Hoe zorg je ervoor dat zorgprofessionals geen kostbare tijd verliezen aan het zoeken naar de juiste gegevens en beelden van de patiënt, maar deze met één druk op de knop beoordeeld kunnen worden? Om dit te bereiken is het automatisch categoriseren en classificeren van enorm belang, evenals het gebruik van eenheid van taal. Zo krijgt de specialist in één oogopslag een integraal overzicht van alle beelden en gegevens van de patiënt.

Als twee vooruitstrevende bedrijven met de focus op de zorgbranche passen de producten en diensten van Alphatron Medical en Intermax goed bij elkaar: een gedeelde pragmatische aanpak heeft ervoor gezorgd dat we sinds ongeveer twee jaar samen een mooi strategisch partnership hebben opgebouwd. Zo werkten we samen met de divisie beeldmanagement van Alphatron Medical aan tenderprocessen bij verschillende ziekenhuizen, waarbij Alphatron Medical de applicatie levert en Intermax de hosting. Dit heeft ertoe geleid dat we samen veel mooie oplossingen mochten bedenken en bouwen, waaronder veel oplossingen gebaseerd op JiveX.

Efficiëntere beeldenuitwisseling met JiveX door samenwerking van Alphatron Medical en Intermax

Tot de belangrijke medische software die Alphatron Medical levert, behoort onder andere JiveX: een next-gen PACS- en VNA-systeem dat ziekenhuizen gebruiken als centraal platform om radiologiebeelden centraal op te slaan en te koppelen aan een ZIS/EPD (zoals ChipSoft-HiX of Epic). Alphatron Medical is de belangrijkste partner van het Duitse VISUS, de ontwikkelaar van deze software oplossing. Intermax heeft samen met Alphatron Medical meerdere SaaS- en PaaS-concepten ontwikkeld waarmee ziekenhuizen en diagnostische centra – eenvoudig ‘as-a-Service’ – gebruik kunnen maken van de enterprise-healthcare oplossing van JiveX. Doordat JiveX voorheen meestal on-premise werd gehost, was het beheer ervan vaak een zware belasting voor het ziekenhuis zelf. Door JiveX vanuit de Intermax HealthCloud aan te bieden, wordt een groot deel van het beheer belegd bij Intermax en Alphatron Medical. Samen hebben we hier verschillende modellen voor ontwikkeld, waarbij klanten op basis van gebruik (pay per use) kunnen afrekenen of juist de verantwoordelijkheid voor het hele platform kunnen uitbesteden.

Grootste dekkende beelduitwisselingsnetwerk van Nederland

Afgelopen jaar heeft Alphatron Medical met hulp van Intermax een aanbesteding gewonnen waarin we voor een samenwerking van zorgverzekeraars een platform hebben ontworpen waardoor op een efficiënte manier beelden tussen alle aangesloten zorginstellingen kunnen worden uitgewisseld. Die efficiency kan worden behaald doordat de beeldenuitwisseling nu plaatsvindt via het JiveX-platform, in plaats van dat er gebruik moet worden gemaakt van een speciale fysiek aanwezige vervoerder. Bovendien zijn de beelden hierdoor direct bij de ontvanger beschikbaar. Dit bespaart tijd, is milieuvriendelijk en zorgt ervoor dat de snelheid van het zorgproces wordt verbeterd. Alphatron Medical heeft hiervoor binnen een jaar tijd alle Nederlandse ziekenhuizen aangesloten op het platform. Zo is het grootste dekkende beelduitwisselingsnetwerk van Nederland ontstaan. Dit is tot nu toe nog nooit iemand gelukt! We zijn trots om te melden dat dit hele platform bij Intermax op de HealthCloud draait en daarmee voldoet aan alle strenge beschikbaarheids- en veiligheidseisen van de klant.

Voor Alphatron Medical is het belangrijk dat Intermax:

  • Volledig NEN7510-gecertificeerd is en zowel continuïteit als veiligheid tot het hoogste niveau nastreeft.
  • Het zorglandschap begrijpt en altijd proactief meedenkt over hoe zaken beter en gebruiksvriendelijker kunnen worden gemaakt.
  • Ondernemerszin toont en echt als strategisch partner opereert.

Inhoudsopgave