Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Archive-IT biedt software en dienstverlening voor de archivering van fysieke en digitale informatie. 

Oscar Huibers, teamleader Software Development en Security Officer bij Archive-IT: “We zijn ontstaan vanuit Jalema, een gerenommeerde leverancier van archiveringsproducten en kantoorartikelen. Toen we merkten dat steeds meer organisaties last kregen van ruimtegebrek – zij liepen letterlijk vol met papieren documenten -, hebben we Archive-IT opgericht. We zijn toen papieren archieven gaan overnemen van bedrijven. Had een klant een dossier nodig, dan stelden we deze ter beschikking met Scanning on Demand. Later ontstond de wens ook direct dossiers te laten digitaliseren – denk bijvoorbeeld aan patiënten- of personeelsdossiers. Onze software om documenten digitaal te kunnen beheren is in de tijd meegegroeid met de behoefte van onze klanten en de beschikbare technologieën. Software is inmiddels het belangrijkste onderdeel geworden van onze dienstverlening. Onze focus en toekomst ligt op digitale archivering. Met onze diensten helpen we bedrijven orde in de digitale chaos te scheppen.”

Focus op zorg

Net als Intermax heeft Archive-IT een sterke focus op de zorg. Huibers: “Vanaf de beginperiode is de gezondheidszorg één van onze grootste pijlers geweest. Onze dienstverlening is daarom ook gebouwd en ontwikkeld op de strenge eisen die de gezondheidszorg met betrekking tot medische gegevens stelt. Informatiebeveiliging is essentieel; het gaat om zeer privacygevoelige gegevens. We zetten dus alles op alles om informatiebeveiliging op het hoogste niveau te houden. Denk aan de benodigde certificeringen, maar ook aan diverse fysieke en digitale maatregelen.”

Huibers: “Onze partners moeten informatiebeveiliging net als wij op prioriteit nummer één hebben staan. We dienen in de keten gecertificeerd te zijn – die certificeringen zijn een must omdat ze helpen waarmaken wat er afgesproken en beloofd wordt -, dus ook dat is een vereiste voor onze partners. Alleen het beste is goed genoeg, zodat wij het vertrouwen bij onze klanten kunnen waarmaken. Intermax is een hele professionele organisatie, met medewerkers die inhoudelijk een hoog niveau hebben op technisch vlak. Daarom is het beheer en de monitoring van onze softwareoplossingen in goede handen. De positie van Intermax in de zorg zorgt ook voor extra vertrouwen, net als het feit dat data uitsluitend wordt opgeslagen in Nederlandse datacentra.”

De opdracht

Archive-IT biedt vier diensten aan, die naadloos op elkaar aansluiten: het fysiek archiveren van informatie, het digitaliseren van informatie, het vitaliseren van digitale data naar informatie, en software om digitaal – conform wettelijke kaders – te archiveren. Toen Archive-IT op zoek ging naar een nieuwe IT-partner, wilde het bedrijf een betrouwbare IT-dienstverlener met korte lijnen om snel te kunnen schakelen voor de hosting van haar SaaS-oplossingen. Mede omdat Intermax ook veel werkt voor de gezondheidszorg en beide bedrijven de visie delen dat zij de gezondheidszorg nog beter willen maken, was de keuze snel gemaakt.

Onze oplossing

Intermax verzorgt voor Archive-IT de managed cloud van de applicatie Virtual Archive, een dossierbeheersysteem waar zowel fysieke als digitale dossiers mee te beheren én digitaal te bekijken zijn. Daarnaast verzorgt Intermax de managed hybride cloud van het platform AIR. Dit is een softwareoplossing voor digitaal archiveren die zich richt op onder andere records management, retentiebeleid, workflows en metadata.
Intermax biedt Archive-IT een snel, schaalbaar, stabiel en veilig platform voor hun oplossingen. Daarmee ontzorgt Intermax het bedrijf op het vlak van technisch beheer tot en met de applicatie-infrastructuur. Hierdoor kan Archive-IT zich volledig richten op het bieden en uitbreiden van de as-a-service-diensten aan klanten en haar internationale marktpositie verder verstevigen.
Huibers: “Door de professionaliteit en de aanwezige kennis zouden wij Intermax absoluut aanbevelen. Punten waar wij naast informatiebeveiliging zwaar aan tillen zijn stabiliteit, beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de infrastructuur. Dat zijn zeer belangrijke aspecten die bij Intermax helemaal in orde zijn en die ervoor zorgen dat wij kunnen performen als bedrijf.”

Tot slot rekent Archive-IT ook op de stabiele en veilige infrastructuur, die buiten allerlei geavanceerde beveiligingsmaatregelen ook wordt gewaarborgd door de anti-DDoS voorzieningen van de Nationale Anti-DDoS Wasstraat NaWas. De NaWas is mede ontwikkeld door Intermax. Het wordt beheerd door de onafhankelijke stichting NBIP en heeft inmiddels meer dan 100 service providers, telecom operators en grote multinationals als klant. Grote DDoS aanvallen leiden niet meer tot onbeschikbaarheid dankzij een geavanceerd detectiesysteem dat automatisch en snel verkeer omleidt via de wasstraat. Ook dat helpt Archive-IT om hun beloften aan klanten waar te maken.

Inhoudsopgave