Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Het IJsselland Ziekenhuis is een algemeen regionaal ziekenhuis met 332 bedden en drie poliklinieken. De 1780 medewerkers en 151 medisch specialisten zorgen ervoor dat de best denkbare zorg aan elke patiënt geboden wordt. Een onmisbaar onderdeel van goede zorg is een stabiele IT-infrastructuur en snelle toegang tot data. Om dit te bereiken én te behouden ging het IJsselland Ziekenhuis in zee met Intermax.

Om meer ruimte te maken voor de kerntaken, zoals het managen van werkplekken en zorgapplicaties, besloot Het IJsselland Ziekenhuis om commodity IT-diensten niet meer in huis te beheren, maar deze uit te besteden. Jos van Zuylen, teamleider IT operations bij IJsselland Ziekenhuis, legt uit: “Het onderhoud en beheer van de virtuele serveromgeving, maar ook de storage- en de back-up omgeving vergt veel tijd en kennis. Aangezien we in het ziekenhuis beperkte mankrachten hebben, namen we de beslissing om dit stuk van de IT-infrastructuur uit te besteden. We kwamen tot de keuze voor Intermax in een gezamenlijk aanbestedingstraject met de vier ZXL-ziekenhuizen in de regio. ZXL is onze inkooporganisatie, waarbij meerdere ziekenhuizen in de regio zijn aangesloten. Intermax heeft bewezen ervaring en kwam met een uitstekend voorstel, waaruit bleek dat ze de juiste kennis in huis hadden en goed meedachten.”  

Solide plan van aanpak voor migraties 

De migratie van de IT-omgevingen vereiste een solide plan van aanpak, en de inzet van zowel het ziekenhuis als Intermax. Van Zuylen: “Zowel het team van Intermax als ons IT-team heeft dezelfde instelling: alle neuzen naar één kant en dan gelijk aan de slag. Binnen enkele maanden was het project rond. Toch was de verhuizing best spannend, want de zorg moest ondanks de overstap ongehinderd doorgaan. De migratie werd uitgevoerd terwijl de servers in gebruik waren en zonder hinder of problemen voor onze collega’s in de zorg. Niemand in het ziekenhuis heeft een onderbreking ervaren, de transitie verliep echt vlekkeloos. Dat was geweldig.”

Voordelen van uitbesteding voor IJsselland

De uitbesteding heeft meerdere voordelen, vertelt Van Zuylen: “We maken nu gebruik van een IT-infrastructuur die stabieler is dan voorheen, we hebben nagenoeg geen storingen meer. Daarnaast neemt Intermax een groot deel van zorgen weg voor de beheerders en het management, want er zijn geen onverwachte investeringen nodig bij groei van de serverinfrastructuur. Natuurlijk hebben we ook allerlei afspraken gemaakt over het beheer, dat moet voldoen aan wet- en regelgeving – zoals de AVG en Governance Code Zorg, maar ook zeker de NEN7510. Het beheer van de server- & storage-infrastructuur is volledig in handen van Intermax, want ons vooral veel ruimte en tijd geeft om bezig te zijn met onze primaire taak: de zorg zo optimaal mogelijk te ondersteunen.”

De beslissing om de hosting en het beheer van de IT-infrastructuur uit te besteden nam IJsselland Ziekenhuis niet alleen. Ze werken op dit gebied samen met nog vier regionale ziekenhuizen die voornemens zijn dezelfde migratie met Intermax uit te voeren. Van Zuylen: “Dit ziekenhuis-front maakt dat we ook budgettair gezien interessante beslissingen kunnen maken. We zijn de eerste die zijn overgestapt met Intermax en ervaren nu al veel voordelen die we kunnen laten zien aan de andere ziekenhuizen. Op dit moment maken we gebruik van IaaS (Infrastructure as a Service), in de toekomst gaan we kijken naar PaaS (Platform as a Service). We hebben er alle vertrouwen in dat dit ook goed gaat komen. Intermax is een erg betrokken partner en werkt schouder aan schouder met ons mee aan een stabiele en veilige infrastructuur. Nu, en in de toekomst.”

Inhoudsopgave