Philips Data Management & Interoperability Solutions levert oplossingen waarmee patiëntgegevens – zoals medische beelden en onderzoeksresultaten – tussen zorginstellingen kunnen worden uitgewisseld. 

Meer dan 85% van de Nederlandse ziekenhuizen maakt al gebruik van een dergelijk platform om hun informatie-uitwisseling te beheren en werkprocessen te stroomlijnen. Philips is daarbij marktleider. De oplossing is gebaseerd op internationale open standaarden en biedt een toekomstgerichte oplossing voor de huidige uitdagingen op het gebied van de uitwisseling van patiëntgegevens. Aangezien de oplossing op internationale open standaarden is gebaseerd kunnen andere leveranciers daar gemakkelijk op aansluiten, waardoor klanten veel vrijheid en keuze hebben en een vendor lock-in wordt voorkomen. In Nederland worden op nationaal niveau op deze wijze patiëntgegevens gedeeld met alle aangesloten ziekenhuizen.

Philips Data Management & Interoperability Solutions en Intermax
Onze samenwerking is gestart in 2015 – het bedrijf heette toen nog Forcare -, toen wij na een RFP-traject de hosting van het interoperabiliteitsplatform van het bedrijf mochten gaan verzorgen. In 2017 werd Forcare overgenomen door Philips. Sindsdien valt het bedrijf onder de naam Philips Data Management & Interoperability Solutions. Naast de hosting van het platform hebben we in 2020 Philips (belangeloos) geholpen met het tijdelijk beschikbaar stellen van een nationaal portal voor het digitaal uitwisselen van relevante COVID-19-patiëntgegevens tussen ziekenhuizen. Recent heeft Philips een grote opdracht geplaatst bij Intermax voor een uitbreiding van de infrastructuur, als gevolg van het verwelkomen van een aanzienlijke groep nieuwe klanten. Daarnaast mogen wij de decentrale XDS-Appliances die Philips in verschillende ziekenhuizen plaatst, beheren (monitoring, patching, antivirus).

Als leverancier van medische apparatuur en software heeft Philips de verplichting om periodiek controles op leveranciers uit te voeren. In 2020 is er ook bij Intermax met succes een audit uitgevoerd. De scope van deze audit bestond zowel uit de uitvoering van onze processen uit het kwaliteitsmanagementsysteem, als uit de securitymaatregelen die Intermax treft in relatie tot de diensten die aan Philips geleverd worden.

Gegevens
Naam: Philips Data Management & Interoperability Solutions (onderdeel van Philips Diagnostic Informatics)
Aantal medewerkers Healthcare: 37.000
Activiteit: leveren van oplossingen voor de uitwisseling van medische informatie
Actief in: zorgsector
Klant sinds: 2016

Inhoudsopgave