Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

In het weekend van 29 februari 2020 heeft een tiental Intermakkers het mission critical core-netwerk van Intermax gemigreerd – zonder dat klanten daar downtime bij ondervonden.

Volgens Niels Ardts, Lead Cloud Architect, is dat niet meer dan logisch gezien de aard van de dienstverlening van Intermax. ‘Wij zijn verantwoordelijk voor mission critical-systemen van onze klanten. En daar hoort bij dat je ook apparatuur vervangt zonder downtime. Dat kost extra tijd en geld, maar het kán wel’, zegt Niels.

Tweeduizend manuren en een jaar voorbereiding

Niels en zijn team hebben een jaar gewerkt aan de voorbereiding van de migratie. De meeste tijd is besteed aan de reeks uitvoerige testen. Het projectteam heeft het volledige platform van Intermax nagebouwd, inclusief VM’s, firewalls en switches. Vervolgens is alles uitvoerig getest, tot de oplossing volledig solide werd bevonden. Niels: ‘We zoeken alles tot op de bodem uit – ook als dingen goed gaan. We willen echt snappen hoe én waarom alles werkt.’

Tijdens het gehele proces is kritisch naar de oplossingen gekeken. Niels: ‘Vanwege het kritieke belang van ons netwerk hebben we niet zomaar aangenomen dat wat de vendor zegt, waar is. We hebben echt alles zelf getest en wilden zelf het vertrouwen hebben dat de oplossing werkt.’ De enorme operatie kostte meer dan tweeduizend manuren en is volledig in-house uitgevoerd.

Automation en 120 kleine migraties

De inrichting van de configuratie is 100 procent geautomatiseerd. Niels legt uit: ‘Wij wilden risico’s op menselijke fouten door manuele handelingen zo veel mogelijk voorkomen. Om deze reden hebben wij de configuratie in kaart gebracht in de vorm van een ‘desired state’ en deze vervolgens geautomatiseerd ingericht.’ De totale migratie was opgesplitst in circa 120 kleinere migraties. ‘Hierdoor ontstond minder druk op de operatie, konden wij risico’s beperken en was ook beter te herleiden waar potentiële problemen zouden ontstaan’, zegt Niels. Dankzij de redundante uitvoering van vrijwel alle verbindingen en componenten in onze infrastructuur konden klanten vervolgens zonder downtime worden gemigreerd.

Het nieuwe core-netwerk

Het nieuwe netwerk is gebaseerd op EVPN-VXLAN in plaats van dat er gebruik gemaakt wordt van traditionele Laag 2-protocollen. Deze keuze komt de betrouwbaarheid van het netwerk ten goede en verhoogt de efficiëntie van de verbindingen. Ook beschikt het netwerk over nog hogere redundantie. Bovendien heeft het nieuwe netwerk ruim vier keer zoveel capaciteit tussen de onderlinge datacentra. Dit stelt Intermax in staat om eventuele storingen nog sneller op te lossen. Niels: ‘Met het oog op de groeiende hoeveelheid dataverkeer en aangesloten locaties, zijn wij proactief aan de slag gegaan met de verbeteringen aan ons netwerk. Het is belangrijk dat Intermax ook in de toekomst stabiele dienstverlening kan blijven garanderen.’

Inhoudsopgave