Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Intermax heeft de vijfde plaats behaald op de lijst van Best Workplaces 2019 van Nederland. Deze lijst is samengesteld op basis van onafhankelijk empirisch onderzoek van Great Place to Work.

De uitslag werd gisteravond bekend gemaakt in Amsterdam op een groots gala, in aanwezigheid van maar liefst 12 ‘Intermakkers’.

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van antwoorden van medewerkers op een uitgebreide online vragenlijst en een Culture Audit worden organisaties met uitsluitend zeer hoge scores gecertificeerd als Best Workplace. Er wordt gemeten op 5 waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. De hoogst scorende organisaties worden erkend met de titel Best Workplace. Intermax scoort op alle gemeten waarden boven de 90% aan positieve antwoorden. Op de stelling ‘Alles overziend, vind ik ons bedrijf een echte Great Workplace’ antwoordden 98% van onze collega’s positief. Alle Intermax-medewerkers hebben meegedaan aan het onderzoek.

Sterke en hechte cultuur

Carola Machwirth, Manager HR&D bij Intermax: “Onze grootste aantrekkingskracht is onze sterke en hechte cultuur. Ook spelen de continue ontwikkeling van de techniek waar we mee werken – en waar onze collega’s alle kans krijgen om hun nieuwsgierigheid op los te laten – én het onbeperkte studiebudget een grote rol. Het verloop bij Intermax is minimaal; hierdoor kruipen zowel de lengte van de dienstverbanden als de gemiddelde leeftijd gestaag omhoog. Daar zijn we heel trots op, want volgens ons is dat de beste indicator van een goede bedrijfscultuur. Ons aannamebeleid is héél zorgvuldig; het gaat erom dat je op alle vlakken een echte Intermakker bent. Ben je eenmaal bij ons binnen, dan doen we heel veel om je hier te houden. Persoonlijke aandacht, transparante berichtgeving en wederzijds vertrouwen staan daarbij centraal.”

Oudste zelfstandige cloud- en IT-bedrijf van Nederland

Ludo Baauw, algemeen directeur Intermax: “We doen al meer dan 6 jaar mee met het Great Place to Work onderzoek en we zijn sindsdien ieder jaar in de top 5 Best Workplace geëindigd. Dit jaar is de uitslag extra bijzonder, omdat we ook nog eens 25 jaar bestaan en daarmee het oudste nog zelfstandige cloud- en IT-securitybedrijf van Nederland zijn. Daarnaast zijn we flink aan het uitbreiden, met onder andere een nieuwe vestiging in Rotterdam en eentje in Zwolle. Ons geheim voor al die top 5-posities? We voelen ons eigenlijk een soort familiebedrijf: wat hebben onze collega’s nodig, hoe kunnen we elkaar helpen en wat gaan we er vervolgens mee doen? Zo houd je mensen gezond en tevreden, en daar worden wij met z’n allen – en natuurlijk onze klanten – uiteindelijk beter van. Ik ben apetrots dat onze inspanningen op dit gebied op deze manier beloond worden!”

Inhoudsopgave