Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Intermax kondigt – samen met partners uit de Nederlandse Gaia-X hub (TNO, BIT, SURF, InfoSupport en AMS-IX) – een nationale testomgeving aan voor een federatieve Europese cloudomgeving. Dit vindt plaats onder de projectnaam Structura-X. Zusteronderneming Guida is samen met Intermax verantwoordelijk voor het leveren van de Kubernetes-clusters die de basis zijn onder deze Europese cloud. 

Het raamwerk voor zo’n federatieve cloud bestaat al: Gaia-X is een afsprakenstelsel over het opslaan en verwerken van gegevens door Europese internet exchanges en cloudproviders. Gaia-X legt onder meer gedragscodes vast over dataportabiliteit, privacybescherming en informatiebeveiliging.  

De soevereine cloud 

Binnen Gaia-X is vervolgens project Structura-X geformuleerd, een initiatief van 28 organisaties – uit 10 landen – die hun clouddiensten willen inrichten volgens de Gaia-X richtlijnen. Zij willen een ecosysteem van onafhankelijke cloud serviceproviders realiseren, die uitwisselbare clouddiensten aanbieden – voorzien van gemeenschappelijke certificeringen en keurmerken. Hun afnemers van infrastructuur en platformdiensten krijgen zo meer keuzevrijheid. Ook zorgt het voor meer digitale soevereiniteit in het cloudlandschap. 

Samenwerken met concurrenten 

Ludo Baauw, oprichter van Intermax: “Met dit project loopt de Nederlandse Gaia-X hub voorop in Europa. De deelname van SURF en AMS-IX (het grootste internetknooppunt van Europa) helpt hier enorm bij. Hun medewerking maakt het heel gemakkelijk om de pilot te initiëren met deze cloudproviders. Daarbij stappen alle partijen over grenzen heen en werken concurrenten samen. Daar kan Intermax zich helemaal in vinden: niet het gevecht met de concurrentie, maar de eigen kracht, de creativiteit en de voortrekkersrol in samenwerkingen zijn altijd bepalend geweest voor ons succes. Een forse dosis Rotterdamse nuchterheid helpt natuurlijk ook.”  

“Dit initiatief past goed bij Intermax”, vervolgt Ludo. “Intermax werkt voor maatschappelijk cruciale organisaties voor wie veilige en beschikbare IT van het grootste belang is. Veiligheid en autonomie zijn diep verweven en geïntegreerd in de diensten en manier van werken. Samen met  Guida, ook onderdeel van de Intermax Group, verkleinen we zo de afhankelijkheid van niet-Europese partijen. Dit initiatief is daar een heel belangrijk voorbeeld van.”    

Over de testomgeving  

In deze testfase gaan de partijen bekijken of zij workloads kunnen verhuizen van de ene naar de andere cloudprovider (cloud portabiliteit). Hiervoor zijn meerdere Kubernetes-clusters door Guida- en Intermax-engineers opgezet en gekoppeld aan die van concurrenten. Tijdens de pilot zal blijken welke afspraken daarvoor nodig zijn. Als alles werkt zoals verwacht, krijgen gebruikers de vrijheid om zelf te bepalen waar de workload draait. Dat hangt af van hun eigen voorkeuren en eisen: de laagste kosten of de hoogste beschikbaarheid, schaalbaarheid of veiligheid. Ook overwegingen met betrekking tot duurzaamheid of het milieu kunnen hier relevant zijn, door workloads uit te voeren op basis van het laagste stroomverbruik. Zo wordt de soevereine cloud ook de ‘groenste cloud’. 

Inhoudsopgave