Met onze oplossingen zorgen we voor een veilig en beschikbaar IT-landschap, van werkplek tot de cloud.

We hebben onze oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: 

 

 

We richten ons op organisaties voor wie veiligheid en beschikbaarheid cruciaal zijn. Zij zijn veelal werkzaam in de volgende sectoren: 

Wij geloven dat je met een nieuwsgierige houding het beste resultaat behaalt. Met die houding maken we complexe IT-materie toegankelijk. Lees er meer over in onze blogs, artikelen en cases:  

Lees op deze pagina’s meer over ons, onze klantbeloftes, onze certificeringen en de manieren waarop we duurzaam ondernemen:

Over Intermax

Duurzaam ondernemen (MVO)

Intermax werkt voor de gezondheidszorg, overheid en organisaties met kritische infrastructuur. Betrouwbare, veilige én duurzame IT is voor hen essentieel.

We streven continu naar de bescherming van het milieu, door zo duurzaam mogelijk te werken. Dat doen we bijvoorbeeld door onze servers volledig CO2-neutraal te laten draaien in onze datacentra.

Vrijwel al onze medewerkers rijden een volledig elektrische auto en worden daarnaast actief gestimuleerd om het OV of de fiets te pakken, maar ook om reisbewegingen te beperken. Hiermee minimaliseren we de negatieve effecten van onze bedrijfsvoering op het milieu en proberen we de kwaliteit van ons leefmilieu en onze werkomgeving positief te beïnvloeden. We laten ons jaarlijks auditen en zijn sinds 2012 gecertificeerd volgens ISO14001, de internationale norm voor milieumanagement.

Onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid is dat Intermax actief stuurt op het reduceren van haar eigen (directe en indirecte) CO2-uitstoot. Daarom berekenen we sinds 2022 jaarlijks onze CO2 footprint en zijn we gecertificeerd volgens CO2 Prestatieladder niveau 3. We maken ons eigen energieverbruik inzichtelijk en streven ernaar uiterlijk 2027 een CO2 neutrale en in 2030 een CO2 negatieve organisatie te zijn.

Enkele feiten op een rij:

– In 2022 stootten we slechts 120 ton CO2 uit. Dat is het equivalent van 7 Nederlandse gezinnen op jaarbasis. We streven naar minimaal 10% reductie per jaar.

– Alle stroom die we in onze 5 Nederlandse datacentra gebruiken, is opgewekt door Nederlandse wind en zon. We hebben hier Garanties van Oorsprong voor.

CO2-beleid

CO2 PL certificaat Intermax Cloudsourcing

CO2 voortgangsverslagen en energie actieplannen:
Heel 2022
1e halfjaar 2022

Energiebeoordelingen:
Heel 2022
1e halfjaar 2022

Communicatiemomenten CO2-reductie 2023
Communicatiemomenten CO2-reductie 2022


Artikelen

Duurzaamheid bij Intermax:
https://www.intermax.nl/resources/duurzaamheid-bij-intermax/

Intermax verduurzaamt en maakt infrastructuur nòg robuuster: https://www.intermax.nl/resources/verhuizing-intermax-datacenter-northc/

Inside Intermax’s ambitious journey to be a sustainable cloud leader:
https://www.cio.com/article/652778/inside-intermaxs-ambitious-journey-to-be-a-sustainable-cloud-leader.html

 

MVO-zelfverklaring volgens ISO 26000

Intermax heeft ook de MVO-zelfverklaring volgens ISO 26000 gepubliceerd bij NEN. ISO 26000 is een internationale ISO-norm die zich richt op MVO. In deze verklaring beschrijven we hoe we duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) implementeren en uitvoeren in onze dagelijkse bedrijfsvoering. We stelden deze verklaring op volgens de hoogste transparantietrede (3).

De volledige MVO-zelfverklaring is hier te lezen.

 

 

Maatschappelijke partnerships en initiatieven 

Dat Intermax een maatschappelijk betrokken organisatie is, uit zich ook in de volgende partnerships en initiatieven:

  • JINC: we steunen deze organisaties door onder meer het geven van sollicitatietraining, en het begeleiden van jongeren richting een succesvolle opleiding en baan. Ook doen we mee met hun project De Baas van Morgen – al meer dan 10 jaar!
  • ErasmusMC Foundation: we steunen de ErasmusMC Foundation in allerlei projecten om onderzoek mogelijk te maken naar zeldzame ziekten, de aanschaf van complexe medische apparatuur en de steun aan patiënten in het ErasmusMC.
  • Bits of Freedom: we steunen het werk van BoF in hun strijd voor online privacy en digitale burgerrechten
  • CITA: We zijn één van de ‘founding members’ van CITA – de Cloud IT Academy. Samen met de Hogeschool van Utrecht leiden we hier jonge IT professionals op. Studenten kunnen in een duaal traject leren én werkend hun HBO Cloud & Security halen.
  • NBIP: We zijn actief in het bestuur van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), die onder andere de Nationale Anti-DDoS Wasstraat beheert. Dit is de enige en grootste non-profit anti-DDoS voorziening ter wereld! Intermax stond aan de wieg van de NaWas, zowel in organisatorische als technische zin.
  • We zitten in de Hogeschool Rotterdam Business School Adviesraad en Beroepenveldcommissie, omdat we het belangrijk vinden om studenten ‘de juiste dingen te laten leren’ – niet alleen vanuit eigen belang, maar ook voor het succesvol laten zijn van afgestudeerden.
  • Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering: Wij zijn een van de organisaties die het Manifest Duurzame Digitalisering hebben ondertekend en samen met de coalitie in actie komen. Met een focus op digitalisering en duurzaamheid is in 2019 op dit thema een coalitie gestart genaamd LEAP. Deze coalitie focust zich op kennisdeling, het doen van verschillende studies rondom het thema duurzame digitalisering en het opzetten van pilots. Inmiddels opereert de coalitie nationaal onder de naam van Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering.
  • Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit: we hebben ons als actieve partner aangesloten bij de Klimaatalliantie, aangezien wij ook in de regio Rotterdam willen streven naar zo efficiënt mogelijk woon-werkverkeer en overige kilometers. Het doel is om in 2030 in deze regio minimaal 50% minder CO2 uit te stoten als gevolg van zakelijk verkeer. Wij zijn al zover!

 

Klaar voor veilige en beschikbare IT op de Intermax manier? 

Intermax

Schouwburgplein 30 – 34
3012 CL Rotterdam

Postbus 2655
3000 CL Rotterdam

info@intermax.nl
Kvk nr. 24446212

© Intermax Cloudsourcing

Support

Ma t/m vr van 08:00
tot 18:00 uur.
+31(0) 10 – 710 4444
support@intermax.nl

ISO certificaten

Op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op: