Intermax strategisch partner CyberSecurityKeten.NL

01 juni 2017
Intermax redactie

Cloud- en managed security specialist Intermax is officieel strategisch partner van CyberSecurityKeten.NL. Dit initiatief - dat vandaag werd gelanceerd - stelt de vitale infrastructuur en processen in Nederland in staat zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Intermax is een van de zes strategische partners, die allen kennis, ervaring en diensten inzetten om de Nederlandse digitale infrastructuur optimaal te beschermen.

CyberSecurityKeten.NL werd geïnitieerd door Generaal-Majoor b.d. Pieter Cobelens (voormalig directeur van de MIVD) en bestaat naast Intermax uitLegian, Grabowsky, Restment, Hudson Cybertec en Compumatica. Het initiatief is ontstaan uit de visie dat de Nederlandse vitale infrastructuur beveiligd moet worden met kennis en technologie die de nationale belangen beschermen. De grootschalige samenwerking is een antwoord op de ontwikkeling dat steeds meer Nederlandse digitale security bedrijven worden overgenomen door buitenlandse investeerders. Toezicht op deze partijen is vaak onduidelijk. Met de lancering van CyberSecurityKeten.NL is er nu een 100% Nederlandse oplossing voor het bieden van bescherming.

Security van levensbelang

“Intermax draagt niet zomaar kennis en kunde bij aan CyberSecurityKeten.NL,” vertelt Ludo Baauw, algemeen directeur Intermax. “Wij leveren onder meer managed security services voor ziekenhuizen, verzekeraars en andere bedrijven waarvoor security en een zeer hoge uptime van levensbelang zijn. Daarmee sluiten onze dagelijkse werkzaamheden naadloos aan bij de doelstellingen van dit initiatief.”

Zelf doet Intermax ook veel om de digitale veiligheid van Nederland te vergroten. Baauw bedacht onder meer de Nationale Anti DDoS-Wasstraat (NaWas), als bijdrage aan de strijd tegen DDoS-aanvallen, en online security platform Guardian360.

Digitale dijkbewaking

“Met de NaWas hebben we in feite de digitale dijkbewaking voor Nederland opgericht,” vertelt Baauw. “In 2016 hebben we samen met de andere participanten zo’n 800 DDoS-aanvallen afgeslagen. Voor de nationale veiligheid is het van levensbelang dat we dit soort initiatieven blijven ontwikkelen en de samenwerking met betrouwbare partners actief blijven zoeken. 100% veiligheid bestaat namelijk niet. Door samen aan maatregelen zoals de NaWas te werken, zijn de risico’s wel zoveel mogelijk te beperken.”